HomeNieuwsHuisartsenpraktijken lopen mee in Nationale Diabetes Challenge

Huisartsenpraktijken lopen mee in Nationale Diabetes Challenge

nationale diabetes challenge

Twee uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week is beter voor je geheugen en een half uur per dag met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verlagen. Daarom doen we samen met de huisartspraktijken Koegras, Loopuytpark en De Vliet mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Op woensdag 2 juni starten deelnemers om 15.30 uur vanaf voetbalvereniging JVC.

 

Iedereen die mee wil doen, kan zich inschrijven voor de groepschallenge. Deze is niet alleen bedoeld voor mensen met diabetes, iedereen kan meelopen. Je werkt samen met anderen op een eenvoudige manier aan je gezondheid. We gaan elke week op dezelfde dag op pad. De zestien-wekenchallenge wordt afgesloten met een landelijk evenement.

Topsporter volleybal

Het initiatief van de NDC komt bij Bas van de Goor vandaan. De voormalig topsporter volleybal zet zich al jaren in voor een gezondere leefstijl bij mensen met diabetes. Tijdens deze wandeltraining lichten de begeleiders de challenge toe. Met het verspreiden van ons verhaal hopen we nog meer mensen in beweging te brengen.

Meer sociale contacten

De initiatiefnemer ziet dat de NDC positieve effecten van bewegen op een leven met diabetes heeft. Van de Goor: “Onderzoek laat zien dat deelnemers afvallen, beter in hun vel zitten en vaak minder medicatie nodig hebben. En deelnemers geven hun leven een hoger cijfer en hebben meer sociale contacten gekregen.”

Buitenlucht en in beweging

Met de Diabetes Challenge willen we meer mensen motiveren mee te lopen. We weten hoe goed het is voor je. Buitenlucht, in beweging zijn, misschien wel nieuwe mensen leren kennen. Op alle vlakken word je er beter van.

Zestien weken aaneen

De NDC is een laagdrempelige opstap naar beweging en de begeleiding is van praktijkondersteuners uit de huisartsenpraktijken Koegras, De Vliet en Loopuytpark en buurtsportcoaches van Team Sportservice. In totaal gaan de groepen zestien weken achtereen aan de wandel. Tijdens de wandelingen wordt uiteraard rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen. Deelname is gratis en je bent niet verplicht elke week aanwezig te zijn.

Aanmelden

Aanmelden voor de wandelchallenge kan op de speciale pagina die Team Sportservice aangemaakt heeft. Deze is hier te vinden.