HomeNieuwsHoe krijg je een kind naar een gezonder gewicht? We leggen de aanpak uit

Hoe krijg je een kind naar een gezonder gewicht? We leggen de aanpak uit

Kind naar gezonder gewicht

Valt het je op dat er in jouw klas of groep een kind zit dat overgewicht heeft? En denk je dat er meer aan de hand is, dan zou je eens kunnen denken aan de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht.

 

Onlangs was er een informatiebijeenkomst over de aanpak. Er was veel animo vanuit het werkveld. Waaronder de gemeente, onderwijs, wijkteams GGD, Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland, kinderopvang en verenigingen.

Knap voor een dik meisje

We kregen het verhaal van Tatjana Almuli te horen. Ze schreef het boek Knap voor een dik meisje. Al haar leven lang kampt ze met overgewicht. Zij deed mee met het tv-programma Obese, viel bijna 50 kilo af, maar kwam weer aan. Ze beschrijft in haar boek heel treffend hoe de wereld naar haar kijkt. En nam ons mee in do’s en dont’s.

Samen kijken naar een duurzame oplossing

Kind naar Gezonder Gewicht wil bij gezinnen met kinderen met overgewicht of obesitas kijken naar een duurzame oplossing. Omdat er vaak meer problemen spelen bij een gezin zijn er vaak meerdere professionals betrokken. Hiervoor is een goede samenwerking tussen het gezin én deze professionals belangrijk.

Zo pak je het aan

Heb je een kind in je groep, club of klas? Zo ga je te werk. Maak het eerst intern bespreekbaar op je school of sportclub, vraag toestemming aan de ouders of verzorgers en verwijs daarna door naar Henriette de Ruiter. Zij is de centrale zorgverlener en kan eventueel een begeleidingstraject starten met het gezin. In de KnGG folder lees je er meer over.

Contactpersoon

Meer weten? Neem contact op met Henriëtte de Ruiter. Zij is de centrale zorgverlener in Den Helder. Ze is bereikbaar via centralezorgverlenerdenhelder@ggdhn.nl