HomeNieuwsGrote Mensen, dat zijn volwassenen die zich inzetten voor jongeren 

Grote Mensen, dat zijn volwassenen die zich inzetten voor jongeren 

Groot Mens Jacco Kat

De CEO van Ballast Nedam, de wethouder van Zaandam, een vrijwilliger bij de voetbal en een directeur van een basisschool. Allemaal Grote Mensen. Volwassenen die er alles aan willen doen om kinderen gezond op te laten groeien. Ze hebben zichzelf of zijn door iemand anders aangemeld voor de campagne Groot Mens. Ben jij zo’n Groot (Helders) Mens? 

 

De campagne is opgezet door JOGG, een organisatie die zich landelijk hard maakt voor een gezonde toekomst voor kinderen en jongeren. In Den Helder is Jessica Glasbergen JOGG-regisseur. Ze werkt vanuit ons kantoor van Team Sportservice in deze functie. Ze is op zoek naar meer Grote Mensen.  

Binnenkort stelt een aantal Grote Mensen zich in Stadsblad Nieuwedieper aan je voor. Daar hebben we dus nog veel meer Grote Mensen voor nodig. Want de teller staat nu op vijf. Wie volgt?  

Een paar landelijke Grote Mensen

Doe als Onno Dwars, CEO van Ballast Nedam. Hij wil wijken creëren waarin buitenspelen en bewegen makkelijker worden. “Het is mijn droom een leefomgeving te bouwen waarin we aantoonbaar 5 jaar ouder worden.” 

Of neem nu Jacqueline Vreds. Zij zet zich als vrijwilliger met hart en ziel in voor een gezondere horeca bij haar plaatselijke voetbalvereniging. “Toen ik hier voor het eerst binnenkwam schrok ik echt van de hoeveelheid snoep en zoetigheid die in de kantine werd aangeboden. Je kón niet eens een gezonde keuze maken.” 

Basisschooldirecteur Bob van Zanten dompelt zijn leerlingen zoveel mogelijk onder in een gezonde levensstijl. “Ik hoop de gezonde keuze makkelijker te maken door drempels weg te nemen.” 

Wat doe jij om kinderen gezonder te maken?

Dat soort mensen, daar is Jessica Glasbergen naar op zoek. “Het gaat erom dat je iets doet waar je kinderen en jongeren gezonder mee maakt of probeert te maken. Van gezond eten tot spelen. Op de kinderopvang, in de politiek, iemand die de natuur in de klas brengt, gratis water uitdelen tijdens evenementen, de mentor van een sportklas. Het kan van alles zijn.” 

Ben of ken jij een Groot Mens?

Ben je of ken je een echt Groot Mens, meld deze dan aan bij Jessica Glasbergen via jglasbergen@teamsportservice.nl. Wellicht zie je hem of haar terug in de rubriek van het Stadsblad Nieuwediep.