HomeNieuwsDauwtrappen dit jaar een hele week

Dauwtrappen dit jaar een hele week

Ieder jaar gaan fanatieke wandelaars op Hemelvaartsdag voor dag en dauw op pad. Ze doen mee aan de Helderse Dauwtraptocht. Dit jaar ook, alleen in aangepaste vorm. Niet met een gezamenlijk startschot en ook niet allemaal op één dag, maar verspreid over vijf dagen. Ieder voor zich op een zelf gekozen dag en tijd, met de coronamaatregelen in acht. De Dauwtrap-week duurt van 10 tot en met 14 mei en de route is exact 16,03 kilometer. We hebben de naam dit jaar daarom aangepast – om verwarring te voorkomen – in de Team Sportservice wandeltocht.

 

Wandel mee!

Je kunt de route op elk moment lopen wanneer jij dat wilt. Zo voorkomen we dat te veel mensen op een zelfde tijdstip bij elkaar zijn. Misschien ook wel eens lekker dat je niet per se in alle vroegte op de been hoeft. Je kunt nu gewoon eerst even rustig ontbijten.

Inschrijven hoeft niet

Nog een bijkomend voordeel: inschrijven hoeft niet. Want vol is niet vol. Deelnemers kunnen de route vanaf onze site downloaden. Dat gaat via deze link of QR-code die je hier vindt. Die linkt naar de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. Je kunt de wandeltocht lopen via de link of de app van het Wandelnetwerk. De app kun je downloaden, maar het is niet verplicht. Dat geldt eigenlijk alleen als je hem wilt bewaren.

Vind keitjes en ontvang 10 euro korting bij Sport 2000

In de week van 10 tot en met 14 mei liggen er verspreid langs de route keitjes ter waarde van 10 euro. Stagiaire Selina Kooy heeft de keitjes zelf beschilderd in de kleuren van Team Sportservice. Als je er eentje vindt, maak je een foto op de vindplaats en stuurt deze naar haar op: stagedenhelder1@teamsportservice.nl. Vervolgens moet de wandelaar het keitje meenemen en naar Sport 2000 in Den Helder brengen. Daar kunnen ze bij inlevering van het keitje tien euro korting krijgen op hun aankoop. Bovendien is er een prijs voor diegene die onderweg de sportiefste, gezondste foto maakt. Stuur je die in dan maak je kans op een goodiebag van Team Sportservice. En het is natuurlijk superleuk als wandelaars hun foto’s die ze onderweg maken plaatsen op onze Facebook-pagina.