HomeNieuwsDaarom is Hermes nu een gezonde sportomgeving. Is jouw club de volgende?

Daarom is Hermes nu een gezonde sportomgeving. Is jouw club de volgende?

Hermes hockey

Maurice Elema maakt deel uit van het bestuur van HSC Hermes. De hockeyvereniging is al een tijdje een gezonde sportomgeving. Eens even kijken hoe ze daartoe gekomen zijn. En wat de motivatie voor de Helders club was.

 

Vertel, wat heeft jullie ertoe gezet om een volledig gezonde sportomgeving te worden?

“We hebben in 2019 de ambitie gesteld om meer mensen langer te binden aan de hockeysport in Den Helder. In een omgeving waar sfeer, sportiviteit en gezondheid centraal staan. Onze missie: toekomstbestendig hockeyplezier voor jong en oud in de regio Den Helder. Gezondheid is daarin een belangrijke pijler. Onze club maakt daarom de bewuste keuze voor vitaliteit en gezondere keuzes.”

“We hebben veel jeugdige spelers. Ouders moeten het vertrouwen kunnen hebben dat we op een verantwoorde manier omgaan met sociale thema’s. Een plek waar spelers, ouders en gasten zich thuis en veilig voelen. Een plek waar het goed voelt. Een plek waar iedereen zich goed voelt. Goed voelen betekent ook bewuste keuzes in het aanbod van voeding en dranken. Natuurlijk past roken niet bij sport, vandaar dat ons clubgebouw en terras rookvrij zijn.”

Welke tip kun je andere verenigingen geven?

“Zoek verbinding! Ik heb geleerd dat er heel veel andere partijen, denk aan sportclubs, leveranciers en publieke instanties zijn die graag mee willen denken en doen om je te helpen een gezonde sportomgeving te worden. Door samen actief naar een partnerschap te zoeken, het gesprek aan te gaan, ontstaan er nieuwe kansen die ten goede komen aan je club, je leden en onze gezondheid.

Wil je meer weten of zoek je ondersteuning in de stap naar een gezonde sportomgeving? Neem dan contact op met Wilco Kenter: wkenter@teamsportservice.nl of bel naar kantoor: 0223 – 684 726.