HomeNieuwsCollega Jordy van Kesteren geridderd door Krabbetukkers

Collega Jordy van Kesteren geridderd door Krabbetukkers

“Ik snap het nog steeds niet. Dit is een geintje toch?!” Jordy van Kesteren kan het maar niet bevatten dat uitgerekend hij op Valentijnsdag in het zonnetje gezet werd. En dan niet door zijn grote liefde Kim, maar door een heel peloton heren. Plus één vrouw. De Krabbetukkers, de Knorhanen, een van de twee hofdames en nog een flinke handvol familieleden, beste vrienden en collega’s van Team Sportservice.

 

Prins Edwin I hing hem de bijbehorende ketting om en overhandigde de buurtsportcoach een heuse oorkonde. Jordy hoort er nu helemaal bij. Hij is geridderd in de Orde der Zilveren Krab van carnavalsvereniging De Krabbetukkers. “Jordy zet zich al jaren in voor de bewustwording rond sport en bewegen. Toen hij vorig jaar bij de verkiezing Buurtsportcoach van het Jaar net naast de eerste prijs greep, dachten wij: ‘hij verdient een prijs’. We hebben die verkiezing nauwlettend gevolgd en vinden dat Jordy een kampioen is. Hij zet zich verder namelijk ook in voor jongeren op straat. Probeert ze te bewegen om aan sport te doen. Dus vandaar dat we gemeend hebben hem te ridderen”, licht Prins Carnaval toe.

Slechts eens per jaar

Een aantal momenten per jaar worden leden van de eigen vereniging op die manier in het zonnetje gezet, maar slechts eens per jaar valt deze eer ten deel aan een buitenstaander. Vorig jaar mocht School 7 rekenen op de huldiging, dit jaar dus buurtsportcoach Jordy van Kesteren.

Onder valse voorwendselen weggelokt

Zijn familie, vrienden en Team Sportservice-collega’s waren allemaal ingeseind door De Krabbetukkers en in de kantine van sporthal De Slenk wachtte de hele groep de gehuldigde in spanning af. In de sporthal hadden rond 15.00 uur ook de leden van blaaskapel De Knorhanen zich inmiddels verschanst en stonden warm te draaien. Ondertussen had zijn vriendin Kim hem onder valse voorwendselen weggelokt. Onder het mom iets romantisch te ondernemen met zijn tweetjes trapte Jordy daar uiteraard met beide benen in. Tot een telefoontje van een collega hem ‘dwong’ terug naar kantoor te komen.

De eer om geridderd te worden

Maar daar hoefde hij niet te kijken naar de beamer die het volgens Tanja Ites niet deed, nee joh, daar stond iedereen op hem te wachten. Totaal verbouwereerd liep Jordy de kantine in. Geen idee wat hem te wachten stond en waarom al die mensen daar zaten. De Knorhanen zetten in en speelden hem een warm welkom. Gevolgd door de voltallige Raad van Elf, Prins Edwin I en de hofdame. En nog steeds drong niet tot hem door wat er gaande was. Tot Prins Carnaval hem naar voren riep en vertelde waarom Jordy de eer had om geridderd te worden.

Officiële sleuteloverhandiging

Na alle felicitaties en een colaatje tegen de schrik ging Prins Edwin zelfs nog voor hem op zijn knieën. Niet voor een romantisch aanzoek (het was per slot van rekening wel Valentijnsdag, dus het had gekund…), maar om hem te vragen aanwezig te zijn bij de officiële sleuteloverhandiging van de burgemeester aan De Krabbetukkers. Volgens oude traditie vindt deze overhandiging jaarlijks plaats om een van de vooravonden van het grote carnaval. De burgemeester doet dan een paar dagen afstand van zijn stad om deze te laten besturen door de carnavalsvereniging. “Ik zorg dat ik erbij ben”, beloofde Jordy plechtig. En dat zijn vriendin aan zijn zijde staat die avond is vanzelfsprekend. Zij had al een kaartje, dus die komt bij deze in omloop.

‘Moet ik verkleed komen?’

Wie Jordy en Kim wil aanschouwen, is welkom op zaterdagavond tijdens de grote opening van het carnaval. Jordy vroeg nog wel voor de zekerheid: “Moet ik dan verkleed komen?” waarop Raad van Elf-lid Dennis van Schie antwoordde: “Als je niet al te veel wilt opvallen wel.”