HomeNieuwsClub, arts, fysio: wij zoeken jou voor de Nationale Diabetes Challenge

Club, arts, fysio: wij zoeken jou voor de Nationale Diabetes Challenge

Nationale Diabetes Challenge

Twee uur per week wandelen verlaagt de kans op een beroerte met dertig procent. Drie keer per week is beter voor je geheugen en een half uur per dag met de benenwagen kan depressiviteit met een derde verlagen. Daarom doen we ook dit jaar mee aan de Nationale Diabetes Challenge. We zijn op zoek naar partijen die een groep willen begeleiden vanaf hun eigen locatie. 

 

We willen dit jaar op vier of vijf locaties starten. Twintig weken wandelen voor iedereen die het leuk vindt. Wat we zoeken zijn fysiotherapeuten, huisartsen, diëtisten, sportclubs, noem het maar op. Organisaties of bedrijven die mee willen werken. De challenge start begin mei. Dag en tijd bepalen de begeleiders zelf. Misschien heb je personeel dat in coronatijd niet voldoende uren gemaakt heeft en dat op deze manier kan invullen. De samenwerking met enthousiaste collega’s en partners in de wijk uit het zorg-, sport- en het sociaal domein bepaalt voor een groot deel het succes van de lokale Nationale Diabetes Challenge.

Je kunt gratis meedoen aan deze challenge

Wij helpen je op allerlei vlak om je wandelgroep goed van start te laten gaan. Met hulp en financiën uit het Helders Sportakkoord is het voor jou gratis om deel te nemen. Wij zorgen ervoor dat deelnemers die zich inschrijven doorgestuurd worden en we ondersteunen op de locaties waar nodig. Voor wandelaars is het ook gratis om mee te doen en ze krijgen een T-shirt van NDC.

Wat regelen wij voor jou?

  • Wij verzorgen de pr en communicatie vooraf
  • Deelnemers schrijven zich online in en jij als partner ontvangt deze gegevens van ons
  • Wij ondersteunen bij de opstart en monitoren dit via het Buurtsportcoachkompas
  • Tijdens de 20 weken houden we contact met de startlocaties en ondersteunen waar nodig
  • Wandelaars doen gratis mee, ontvangen een T-shirt en ondersteuning met mails en info vanuit de challenge
  • Partners hoeven geen inschrijfgeld te betalen, maar krijgen ook geen vergoeding. Door jouw bijdrage worden inwoners weer een stukje gezonder en wellicht houdt je er potentiële klanten aan over
  • Een startlocatie betekent dat je samen met een andere partner 20 weken lang een groep wandelaars fysiek begeleidt, routes uitzet met bijvoorbeeld de e-route app en de deelnemers op de hoogte brengt van hun startlocatie
  • Partners melden zich aan via Lydia van Noord, niet via de NDC-site, want dan moet je opnieuw betalen.
  • Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op met Lydia van Noord: lvannoord@teamsportservice.nl
  • Of kijk op de site van de Nationale Diabetes Challenge