HomeNieuwsBuurtsportcoaches opgeleid tot fietsinstructeur

Buurtsportcoaches opgeleid tot fietsinstructeur

fietsopleiding

Veertien van onze buurtsportcoaches hebben het certificaat Fietsdocent in handen. Daarmee kunnen ze fietslessen verzorgen voor iedereen die daar nog niet bedreven in is. Monique de Vries is een van de nieuwe fietsinstructeurs: “De cursus gaf ons weer een stukje bewustwording. Wat voor ons vaak vanzelfsprekend is, is voor ouderen of nieuwe Nederlanders niet het geval. We zijn enthousiast om straks aan de slag te gaan met fietslessen in de regio.”

 

De lessen bestonden uit een rustige opbouw met fijne spelvormen om fietsen leuk en aantrekkelijk te maken op een veilige manier. De fietsdocenten van de Noordkop maken straks mogelijk dat iedereen veilig kan fietsen tot zijn 100e.

Veilig en vertrouwd fietsen

Ook Tessa Scholte deed mee aan de cursus. “We hopen binnenkort te kunnen starten, zowel voor ouderen, jongeren als nieuwe Nederlanders. Eigenlijk zijn we op zoek naar iedereen die momenteel problemen ervaart waardoor hij of zij de fiets nu laat staan. We willen die mensen veilig en vertrouwd de weg op te kunnen laten gaan.” Bekijk hier de video met fietstips van de heer en mevrouw Knol uit Den Helder van Noord-Holland beweegt.

Balanceren, remmen, omkijken

De fietsdocenten leerden allerlei praktische zaken. Aan de orde kwamen onder andere balanceren, loopfietsen, steppen op- en afstappen, in een rechte lijn fietsen, slalommen, plotseling remmen, een ruime bocht maken, met één hand aan het stuur fietsen en achterom kijken.

Wil je meer weten over de fietslessen die onze buurtsportcoaches kunnen aanbieden? Stuur dan een mail naar denhelder@teamsportservice.nl