HomeNieuwsBewegingsconsulenten brengen gymles tot in huiskamer

Bewegingsconsulenten brengen gymles tot in huiskamer

Blijf fit met ‘Thuis in beweging’

 

Je moet als ouder naast je werk thuis ook de kinderen nog bezig houden.  Er wordt van je verwacht dat je je kroost wat bijbrengt in  vakken als  rekenen en taal. Maar je moet ook nog allerlei oefeningen of beweegmomenten inplannen. Nog niet zo eenvoudig. Daarom helpen onze bewegingsconsulenten jullie een handje op weg. Middels het programma Thuis in Beweging. Niet alleen de basisscholen waar onze consulenten als gymleraar aan aan verbonden zijn, maar iedereen die dat wil, kan gebruikmaken van ons uitdagende en leuke project. 

 

Bewegingsconsulent Freek de Kort: ”Scholen  hebben een  leerprogramma voor thuis opgesteld  en proberen de kinderen die wel naar school toe komen van leerstof te voorzien.  Maar hoe zit het nu met de gymlessen?  Want die gaan niet door. Maar  het is wel belangrijk om te blijven bewegen. Voor de een is dat vanzelfsprekender dan voor de ander.  Daarom hebben we een beweegprogramma gemaakt. Voor kinderen én hun ouders of opa’s en oma’s.”  

Frisser en geconcentreerder aan het werk

De beweegspelletjes zijn eenvoudig en leuk om te doen. Denk aan jongleren met een set sokken  of  heen en weer rennen om stapels te maken van boeken. Collega Remy  Kluvers: “Bewegen is  niet alleen goed voor je lijf, het is ook  de ideale onderbreking tijdens leren of werken. Je maakt je  hoofd weer even leeg en kunt daarna veel frisser en geconcentreerder aan het werk.” 

Makkelijk maar toch met een uitdaging

Elke week zorgen  de bewegingsconsulenten  voor een programma,  met elke dag een nieuwe beweegvorm. Op maandag  start een nieuwe uitdaging.  Zo ontstaat een  veelzijdig  programma  dat je eventueel kunt herhalen.  We werken soms met meerdere niveaus, allemaal vrij eenvoudig, zodat iedereen mee kan doen en toch een uitdaging heeft“, belooft Remy. 

Wekelijkse challenge

“Daarnaast  dagen we de kinderen  en  (groot)ouders uit om mee te doen in de wekelijkse  challenge“, aldus Freek de Kort. Dit is een opdracht waarin wij vragen om een opdracht zo lang,  mooi  of stoer mogelijk  uit te voeren.  Dat kunnen de deelnemers dan weer delen  via sociale media. Niet verplicht, wel leuk.  De hashtag die we gebruiken is  #blijfbewegen  of  #teamsportservicethuisinbeweging”, vult bewegingsconsulent Remy aan.  “Doe je mee?”

‘Thuis in beweging’ is te zien op ons YouTube-kanaal