HomeNieuwsBalkongym gaat nog door tot de zomervakantie

Balkongym gaat nog door tot de zomervakantie

De eerste Nationale Balkon Beweegdag vrijdag 29 mei was een groot succes. Het Ouderenfonds bracht deze dag in het leven nadat in allerlei steden en dorpen eerder al balkongym aangeboden werd. Team Sportservice Den Helder biedt deze vorm van bewegen voor senioren sinds donderdag 16 april aan. Op de Nationale Dag pakten we nog eens extra uit. Want we mochten ons verheugen op een sidekick: ambassadeur Mats Marcker, een bekend rugbyspeler.  

 

Lachende gezichten, draaiende heupen, wuivende handen en zwaaiende armen. Ritmisch op de muziek die de bewegingsconsulenten van Team Sportservice meegebracht hadden, bewogen de senioren van Genua in Julianadorp op 29 mei.

Best soepel in de heupen

En onze bewegingsconsulent Tessa maakte het ze niet makkelijk. Ze gooide er een paar lastige bewegingen in. Het deerde de deelnemers niks. Ze volgden net zo makkelijk alle pasjes die de gymdocent uitgedacht had. Ook Mats Marcker volgde trouw. De rugbyspeler vond zichzelf nog best soepel in de heupen. De twee vermaakten zich opperbest. En dat had zijn weerslag op alle deelnemers.

Ook hersenen gymmen mee in sportquiz

Daarnaast liet Mats ook de hersenen even gymmen: hij leidde een sportquiz voor de deelnemers. Daar kwamen vragen in voor als: ‘Wat noemen ze ook wel de moeder der sporten? Is dat balkongym of atletiek?’ Wie balkongym dacht liep naar de linkerkant van de balustrade en wie atletiek dacht, ging naar rechts. Een deelnemer, Piet, trok daarop een sprint en delegeerde daarbij alle andere balkongymmers achter zich aan. Hij mocht zichzelf daarna als winnaar van de quiz beschouwen.

En we gaan nog even door

De balkongym gaat voorlopig tot de zomervakantie door. Op vier locaties in Den Helder doen de docenten de bewegingen en oefeningen voor, de deelnemers kunnen dit nadoen. Dat kunnen bewoners van een flat zijn die over een balkon beschikken, maar ook buurtbewoners die op het gras naast de bewegingsconsulenten gaan staan. Uiteraard met inachtneming van de andere halve meter afstand die geldt.

Locaties en tijden

10.30 uur Heiligharn (twee flats rechts van de gymzaal)

11.00 uur Baljuwstraat (achterkant van het grote flatgebouw: we staan op het grasveld tussen basisscholen de Vlieberg en de Dijk)

11.45 uur Tjempakka (Van Galenstraat, waar de oude Windwijzer heeft gestaan)

TIP: neem twee flesjes water mee om de oefeningen nog wat zwaarder te maken.