HomeNieuwsAfl 16: boek meer winst op beleidsterreinen met sport en bewegen

Afl 16: boek meer winst op beleidsterreinen met sport en bewegen

aflevering 13 podcast sport en samenleving

Bas van de Goor, directeur van de Bas van de Goor Foundation, Karolien van den Brekel, huisarts en auteur van het handboek Positieve Gezondheid in de huisartsenpraktijk en Sigrid Schweitzer van WijBuurtsportcoaches. Deze drie gasten zijn te beluisteren in de nieuwste podcast Sport & Samenleving. Een gesprek met Lennart Booij.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan! Dit betekent we mogen stemmen en partijen op allerlei onderwerpen driftig standpunten innemen. Sport en bewegen staat niet altijd boven aan de agenda. Gezien de verantwoordelijkheid van gemeenten voor gezonde inwoners is dat een gemiste kans.

Met bewegen boek je veel meer winst

Daarom bespreekt Lennart samen met de gasten de meerwaarde van de buurtsportcoach en nemen ze de buurtsportcoachregeling door. Samen zoomen ze ook in op wat gezondheid dan precies is en wat je met bewegen allemaal bereikt. Het gaat namelijk om positieve gezondheid: met bewegen boek je op veel meer beleidsterreinen winst, denk bijvoorbeeld aan bestrijding van eenzaamheid en een beroepsbevolking die minder vaak ziek is.

Buurtsportcoach van het Jaar

Voor de actualiteit spreekt Lennart met buurtsportcoach van het jaar Rachel Plaggenburg. Zij vertelt over wat zij als buurtsportcoach voor elkaar krijgt en waarom haar werk belangrijk en zinvol is.

Luister je onze podcast vaker? Dan leren we je graag wat beter kennen! Vul de vragenlijs en help ons verbeteren Zo sluit de podcast nog beter aan op jouw wensen.

Beluister nu podcast aflevering 16