HomeNieuwsAfl 12: Gemeenteraadsverkiezingen waarom sport en bewegen in verkiezingsprogramma

Afl 12: Gemeenteraadsverkiezingen waarom sport en bewegen in verkiezingsprogramma

Houd sport en bewegen op de politieke agenda

Waarom moet sport en bewegen juist nu op de verkiezingsprogramma’s komen te staan? Speciaal voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 zoomen we in een extra editie van de podcast Sport & Samenleving in op het antwoord op deze vraag.

 

Het belang van een gezonde leefstijl is nu meer zichtbaar dan ooit. In deze podcast praten we over een goed sport- en beweegbeleid en wat dat oplevert voor jouw gemeente. Het geeft voeding en inzicht voor opname in het partijprogramma. Je krijgt onder andere inzicht in de maatschappelijke winst op meerdere beleidsterreinen, de belangrijke rol van buurtsportcoaches, de lokale Sportakkoorden en welke rijksgelden bij deze inzet meekomen.

Erik Scherder, Elvira Stinissen en Michiel Lems

Presentator Lennart Booij spreekt hierover met hoogleraar Erik Scherder, beleidsmedewerker van het Ministerie van VWS Elvira Stinissen en Michiel Lems beleidsadviseur sport bij gemeente Haarlem en Zandvoort.

Ben je na het luisteren geïnspireerd en wil je meer weten over de kansen die er liggen. Bekijk dan ook de factsheet benut Sport en bewegen in uw verkiezingsprogramma 2022.

Klik hier om aflevering 12 te beluisteren.