HomeVitale kalender Den Helder

Vitale kalender Den Helder

Wat leuk dat je onze vitaliteitskalender gevonden hebt. Dat betekent waarschijnlijk dat je geïnteresseerd bent in sport, bewegen en een gezonde leefstijl in jouw gemeente. Daar worden wij blij van!

Maar hoe blijf je het beste op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van sport en bewegen in jouw gemeente? Wat houdt inwoners deze maand bezig en wat er te doen is in de gemeente? Als antwoord op deze vragen hebben we deze vitaliteitskalender ontwikkeld. Met elke maand een weetje en een terugblik op de maand ervoor met onze activiteiten en inspanningen. Geef de kalender een mooie plek en scan maandelijks de QR-code voor actuele informatie.

 

Weetje van de maand augustus

40% van de jongvolwassenen heeft te maken met mentale klachten. Daarom staat Nederland eens per jaar landelijk stil bij de jeugd en hun welbevinden. Dit jaar is dat op 12 augustus tijdens Never Give Up Day.

“Vandaag herinneren we onszelf eraan hoe belangrijk het is om nooit op te geven”

Deze dag draait om mindset, Om vol te houden, jezelf erdoor te slepen, ook al is het nog zo zwaar. Anderen motiveren, onszelf inspireren en onthouden dat zelfs in zware, moeilijke tijden we door kunnen gaan.

Wat hebben we gedaan in juli?

  1. Vorig jaar was Zomerboost een succes. Reden te meer om er dit jaar een vervolg aan te geven. Maandag 20 juni was de aftrap: de eerste verenigingen hebben hun zomeraanbod op onze verzamelsite Noord-Holland Actief gezet. Nog tot het eind van september kunnen clubs aanbod blijven aanmelden. En met financiële hulp van het Sportakkoord is het mogelijk om activiteiten die eigenlijk niet haalbaar zijn, toch uit te voeren. We doen er alles aan om meer leden te trekken en de sport in de spotlights te zetten.
  2. Dag van de Mantelzorger. Wij zorgden voor sport en spel. Dat de kinderen en jongeren genoten van de activiteit bleek uit de vele positieve reacties na afloop. Zo zei een van de jonge mantelzorgers: “wanneer is de volgende keer?” en “er mogen wel meer van dit soort dagen worden georganiseerd.” Ook de ouders waren erg enthousiast. Een ouder: “Je bent vaak zo in je eigen bubbel van zorgen, dat je er niet altijd bij stil staat er ook andere gezinnen zijn die met hetzelfde bijltje hakken.”