Biljarten voor de jeugd in Den Helder

Zaterdag 27 oktober wordt er voor de jeugd vanaf ca 10-12 jaar tot ca 21 jaar een biljarttoernooi gehouden in Den Helder. Na het succes van de afgelopen jaren in Schagen willen we nu ook in Den Helder het biljarten bij de jeugd promoten. Dit toernooi is vooral bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met de biljartsport. Biljarten wordt bij de jeugd helaas nog nauwelijks gespeeld. Toch is het een bijzonder geliefd spelletje. Discipline, concentratie, balvaardigheid, wiskundige oplossingen maar ook stom geluk maakt het biljartspel al sinds mensenheugenis tot een uitdagend spel met veel variëteiten.

Vanuit District Noord West Nederland van de KNBB willen we de biljartsport verder promoten in de regio’s. Iedere jongen of meisje kan meedoen, ook als je nog nooit een keu hebt aangeraakt. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt een toernooischema opgezet waarbij het meedoen voorop staat. Materiaal wordt beschikbaar gesteld.
Ook de geoefende jeugd zal bij dit toernooi aanwezig zijn om te assisteren en kunnen eventuele vragen beantwoorden. De organisatie ligt bij de Helderse biljartverenigingen ondersteund door district Noordwest Nederland van de KNBB.

Meedoen

Het toernooi wordt gehouden bij BILJARTVERENIGING TURNLUST; Draaikolk Dollardlaan 202 1784 BJ Den Helder. Aanvang 10.00uur

De deelnemers kunnen zich voor 15 oktober opgeven bij; Jan van Gestel jph.vangestel@quicknet.nl 06-52340675 of Fons Dekker jeugdconsul@knbbnwn.nl 0224-571303 (na 18.00uur).

Vermeld:
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Leeftijd:
Telefoonnummer:
Wel / niet eerder gespeeld;