Wandelen in de wijk de Schooten

Wilt u wel eens een andere route lopen dan de route naar de supermarkt? Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen? Gebruikt u een rollator of een ander loophulpmiddel? Wandel dan mee door de wijk! Team Sportservice Den Helder organiseert wandelingen in samenwerking met Vrijwaard.

Winterstop wandelen door de wijk

Dinsdag 31 oktober heeft de wandelgroep in De Schooten voorlopig voor het laatst onder begeleiding van Team Sportservice Den Helder gewandeld. Na een herfst-/winterstop pakken we de draad weer op. U wordt hierover geïnformeerd via onze website en andere mediakanalen.
Toch zin om te wandelen de komende maanden? Wij houden u niet tegen. Ga lekker op pad, alleen of neem de buurtjes mee!

Opzet van de activiteit na de winterstop

Elke dinsdag kunnen ouderen die gebruik maken van een rollator of een ander loophulpmiddel meewandelen door de wijk de Schooten. Startpunt in De Schooten is om 10.30 uur bij MFC De Boerderij (Gravin Magdalena van Waardenburglaan 22).

De wandeling duurt maximaal 30 minuten en dan is iedereen weer terug bij het startpunt. Hier kan nog een kopje koffie gedronken worden (voor eigen rekening). De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van Team Sportservice Den Helder.

Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen wordt aan de algemene fitheid/conditie gewerkt. Na een aantal weken is het uithoudingsvermogen al verbeterd, kan er langer gewandeld worden en zal het lopen makkelijker gaan!

Vrijwilliger worden?

Team Sportservice Den Helder is voor deze wandelactiviteit nog op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om deze wandelactiviteit op een verantwoorde manier te begeleiden. Interesse? Neem contact met ons op!