HomeNieuwsGoede voornemens bij NUdoen! Woerden | Abrona

Goede voornemens bij NUdoen! Woerden | Abrona

Dit jaar zijn de goede voornemens misschien wel belangrijker dan ooit. Een gezond en vitaal lichaam verkleint de kans dat je ziek wordt. Om deze reden heeft Team Sportservice provincie Utrecht een Gezonde Voornemensweek georganiseerd bij verschillende woonvoorzieningen in de regio Utrecht-West. In woerden gebeurde dit in samenwerking met Beweegteam Woerden. Ilja Korenstra, medewerker van de dagbesteding NudoenAbrona in Woerden, doet verslag.  

Half januari gingen de cliënten van de dagbesteding de uitdaging aan: een week lang aan de slag met de goede voornemens. In het door Team Sportservice ontworpen boekje, stonden opdrachten over voedingsport en ontspanning. Vooral de sportieve opdrachten sloegen goed aan. Tussen de vaste werkzaamheden door werd fanatiek stoepranden gespeeld of het springtouw gepakt“Het was mooi om te zien dat veel cliënten fijne herinneringen aan vroeger hadden tijdens het stoepranden”, vertelt Ilja.  

De stempelkaart was een goede stimulans voor de cliënten. Ze gingen vaak als één groep aan de slag met de goede voornemens, zo stimuleerden ze elkaar. Alle cliënten hebben met trots het certificaat en de stappenteller in ontvangst genomen. Hiermee kunnen ze zelf aan de slag blijven gaan met een gezonde levensstijl!