HomeNieuwsSuccesverhalen Sportakkoord

Succesverhalen Sportakkoord

Een actieve levensstijl verbetert de gezondheid en het geluk van onze inwoners. Daarom vinden wij aandacht voor sport, bewegen en preventie belangrijk. Heb jij een goed idee om meer inwoners uit de gemeente Alblasserdam te laten sporten en bewegen? Dan kun jij stimuleringsbudget aanvragen bij het Sportakkoord Alblasserdam. In totaal is er voor 2024 ruim € 16.000 beschikbaar. Wethouder Freek de Gier: “Dit is weer een mooi voorbeeld van hoe we samenwerken in ons dorp om echt dingen te bereiken. We willen dat iedere Alblasserdammer met plezier kan sporten en bewegen. Ter inspiratie delen wij graag twee voorbeelden van projecten die de afgelopen periode zijn goedgekeurd”

Gratis clinics tijdens opening padelbanen ATV

Tennisvereniging ATV had de eer om op 27 januari de eerste 4 padelbanen in de gemeente Alblasserdam te openen. De feestelijke opening werd verzorgd door voormalig tophockeyster Fatima Moreira de Melo en topvoetballer Ronald de Boer. Inwoners uit de gemeente konden deelnemen aan gratis padelclinics van tennisschool Maximus. Zo hebben zij ervaren of deze racketsport iets voor hen is. Het doel van de clinics is het in beweging brengen van meer inwoners uit de gemeente Alblasserdam. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat het aantal leden is gestegen met als gevolg meer inkomsten voor de club. Vanuit het Sportakkoord is een bijdrage van 2000 euro gedaan om de opening mede mogelijk te maken. Dit initiatief sluit aan op de thema’s: Gezonde leefstijl jeugd & jeugd vaardig in bewegen en Vitale sport- en beweegaanbieders, zoals beschreven in het Sportakkoord Alblasserdam.

OldStars korfbal bij CKC Kinderdijk

CKC Kinderdijk had het idee om een OldStars korfbal team op te zetten, zodat senioren kunnen blijven bewegen en een plek hebben waar zij kunnen samenkomen. Om dit te realiseren zijn zij gaan samenwerken met het Nationaal ouderenfonds en Dok11 Fysiotherapie. Het resultaat hiervan is dat er een OldStars is opgericht voor de Alblasserdammer van 55 jaar en ouder. Met OldStars stimuleert het Nationaal Ouderenfonds een leven lang bewegen, waarbij ontmoeting tussen senioren centraal staat. Dit project bevordert een gezonde leefstijl, heeft een positieve invloed op sociaal contact en zorgt voor een betere zelfredzaamheid. Dit leidt tot een beweeg- en sportomgeving waar iedereen aan deel kan nemen. Zodoende past dit initiatief bij het thema Inclusie en diversiteit. Als opstartbudget is er vanuit het Sportakkoord 1500 euro gefinancierd.

Lijk het u leuk om een keertje mee te doen? De groep speelt elke woensdag van 10 tot 11 uur. Adres: Sportcomplex Molenzicht, Groen van Prinstererstraat 109. Neem voor meer informatie of deelname contact op met: Jeannette Schillemans via jeannette.schillemans@gmail.com of 06-13733063.

Een aanvraag indienen?

Het Sportakkoord Alblasserdam richt zich de komende jaren op de thema’s: Inclusie en diversiteit/maatschappelijke waarde van sport en bewegen, Gezonde leefstijl jeugd & jeugd vaardig in bewegen, Sociaal veilige sport & integriteit, Vitale sportaanbieders en Ruimte voor sport en bewegen. Heb je een goed idee of initiatief dat past bij één of meerdere van deze thema’s? Dan denken wij graag op voorhand mee. Direct een aanvraag indienen? Vraag dan eenvoudig stimuleringsbudget aan via: t-s.nu/Sportakkoord. Hier staan ook de spelregels en criteria. Voor 2024 is er ruim € 16.000 beschikbaar.

Hulp nodig bij de aanvraag? Of meer weten over het Sportakkoord? Neem contact op met Ruben van Zeijl, coördinator van het sportakkoord, via rvanzeijl@teamsportservice.nl of 06-16919074.

Het kernteam van het sportakkoord ziet toe op de uitvoering van het lokale Sportakkoord en beoordeelt de aanvragen. Dit team wordt vertegenwoordigd door: sportaanbieders, kinderopvang, welzijn, GGD, ABC-team, gemeente en Team Sportservice.