HomeWandelgroep Kudelstaart

Wandelgroep Kudelstaart

Elke maandag wandelt Wandelgroep Kudelstaart 5 km in de omgeving van Kudelstaart. De deelnemers zorgen zelf voor een mooie route en starten elke wandeling met een warming-up en eindigen met wat rek- en strekoefeningen. Deelname is gratis!

Beweeg!

Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op onze weerstand, onze stemming en ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”

Soms heb je een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jezelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als je er een keer niet bij bent.

Sportief wandelen

Sportief Wandelen is iets anders dan ‘gewoon’ een stukje wandelen. Sportief wandelen is stevig doorwandelen in een tempo van vijf tot zeven kilometer per uur, waarbij altijd adem overblijft om een gesprekje te voeren. Trainen met elkaar is gezellig en het is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een doel.

Meer informatie

Wil je graag aansluiten bij een wandelgroep in Kudelstaart? Elke maandag wordt er gewandeld van 09.00 – 10.00 uur. Start- en eindpunt is Wijkpunt voor Elkaer, Nobelhof 1 in Kudelstaart. Deelname aan deze wandelgroep is gratis. Nieuwe deelnemers zijn welkom bij de wandelles. Na afloop drinken de wandelaars samen een kopje koffie of thee (kosten voor eigen rekening).

Aanmelden is niet nodig, maar mag wel. Neem voor meer informatie contact op met Dennis van Beek via e-mail of 023 – 205 55 00.