HomeRollatorwandelen

Rollatorwandelen

Elke maandag- en woensdagochtend gaan we samen op pad tijdens de les rollatorwandelen. Bij mooi weer maken we een wandeling in de buurt van zwembad De Waterlelie in Aalsmeer of het dorpshuis in Kudelstaart. Bij slecht weer maken we gebruik van de sporthal of dorpshuis. Iedereen is welkom om mee te lopen, dit kan met of zonder rollator. Het gaat niet om de afstand of de snelheid. De wandeling is over een klein parcours, zodat iedereen mee kan doen en de koffiepot binnen handbereik blijft.

  • Elke maandag van 10.30 – 11.30 bij Dorpshuis Kudelstaart (Kudelstaartseweg 239, Kudelstaart)
  • Elke woensdag van 10.30 – 11.30 bij Zwembad De Waterlelie (Dreef 7, Aalsmeer)

Medewerkers van ESA en/of zorgprofessionals begeleiden de groep. Na afloop is er mogelijkheid om gezellig samen een kopje koffie of thee te drinken (gratis).

Wandelen is gezond

Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op onze weerstand, onze stemming en ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”

Soms heb je een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jezelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als je er een keer niet bij bent.

Meer informatie

Het rollatorwandelen is elke maandag en woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. Voor het deelnemen aan het rollatorwandelen vragen we een eigen bijdrage van € 2 per keer. Bij eventuele vragen of voor het regelen van vervoer kan men bellen naar 06-10196667 of een e-mail sturen. Een andere optie is ANWB Automaatje Aalsmeer op telefoonnummer 06-10196667.