HomeJOGG Aalsmeer

JOGG Aalsmeer

Aalsmeer is een JOGG gemeente. Hierin werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. We maken plekken waar kinderen veel komen gezonder. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Zo maken we gezond opgroeien de normaalste zaak van de wereld. Dit doet Team Sportservice Aalsmeer samen met de JOGG-partners Zorg en Zekerheid, Jumbo, Albert Heijn, GGD Amsterdam en gemeente Aalsmeer.

JOGG Aalsmeer zet zich in op drie thema’s:

  1. Drink Water

    Water drinken wordt weer heel gewoon. Met het thema DrinkWater maakt JOGG water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt.

  2. Gratis Bewegen: gewoon doen

    Gratis Bewegen kan in Nederland altijd en overal. JOGG wil kinderen en hun ouders laten zien hoe makkelijk bewegen en sporten kan zijn. Klimmen in de speeltuin, voetballen op het pleintje of op de fiets naar school. Ook biedt Team Sportservice Aalsmeer verschillende sport- en beweegactiviteiten aan. Bewegen past bij een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

  3. Groente…zet je tanden erin

    Het eten van groente is lekker en gezond! Het is dan ook een goede ontwikkeling dat we met elkaar meer verse groente eten dan een aantal jaar geleden. Toch vragen nog veel ouders zich af hoe ze hun kind genoeg groente kunnen laten eten. Met de themacampagne Groente… zet je tanden erin! helpen we kinderen én hun ouders om dagelijks meer groente te eten.

Wil je ook starten met een van de JOGG thema’s of heb je vragen? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Micha Hoogewoud via e-mail.

Gezonde evenementen

Scholen en sportverenigingen (voor een schoolsporttoernooi) kunnen een aanvraag indienen voor groente of fruit, watertonnen of mascotte Druppie tijdens evenementen. Het evenement moet gericht zijn op kinderen/jongeren en hun ouders/verzorgers. Download hieronder de aanvraagformulieren.

Download onderstaande flyer om aandacht te besteden aan Drink Water en gezonde traktaties.