HomeNieuwsZomer vol beweging met Team Sportservice

Zomer vol beweging met Team Sportservice

In de zomervakantie van 23 juli tot 31 augustus 2018 organiseert Team Sportservice Haarlemmermeer een gevarieerd aanbod met sport-, spel-, en beweegmomenten voor kinderen en volwassenen. Van 55 Fit tot zomerse instuif bij de Toolenburgerplas en dynamic tennis tot hardlopen voor beginners. Inwoners uit de regio Aalsmeer zijn uiteraard welkom ook deel te nemen aan deze activiteiten.

Waterspelletjes

De zomervakantie is bij uitstek het moment om (extra) te bewegen. Daarom biedt Team Sportservice Haarlemmermeer naast een aantal reguliere lessen, ook nieuwe activiteiten aan. Voor kinderen van zes tot twaalf jaar staat het buiten sporten en spelen centraal. “We willen de kinderen ook echt een vakantiegevoel meegeven. Daarom doen we veel waterspelletjes en ruilen we gymzalen in voor grasvelden en speelpleinen”. benadrukt buurtsportcoach Yaël Goudsmit.

“Zes weken vakantie is voor sommigen erg lang, daarom kiezen we ervoor om leuke activiteiten te blijven geven. Onze instuiven zijn toegankelijk en gratis, dus alle kinderen kunnen aanhaken.” Elke dinsdag zijn er instuiven bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp en het Winterpark in Nieuw-Vennep en op donderdag in Rijsenhout.

Zomerse wandelingen

Ook volwassenen en 60-plussers zijn elke dag welkom om mee te sporten en bewegen met Team Sportservice Haarlemmermeer. De wandelgroepen hebben het gehele jaar met veel plezier gelopen en genieten in de zomer van de mooie natuur en de lekkere temperaturen. Onder begeleiding van professionele instructeurs werken de deelnemers aan hun conditie, voeren ze spierversterkende oefeningen uit en drinken ze na afloop een kopje koffie of thee.

Het einde van de zomer wordt afgesloten met een groots wandelevenement: Grand Tour du Haarlemmermeer. Alle inwoners – beginners en gevorderden en jong en oud – zijn op 29 augustus welkom om mee te lopen en kunnen kiezen uit een route van drie, tien of zestien kilometer.

Sport- en spellessen

Volwassenen die liever een sport- of spelelement zoeken in hun beweegactiviteit, kunnen terecht bij Dynamic Tennis55 fit of Erbij Horen (beweegles voor mensen met COPD of psychische klachten). Deze lessen zijn gevarieerd en worden zo ingericht dat iedereen kan mee doen, maar ook voldoende uitdaging heeft. “Wij bieden als eerste in de regio Dynamic Tennis aan. Deze racketsport speel je in twee- of viertallen op een kleiner veld en met een foambal. Dit zorgt absoluut voor leuke spelsituaties”, beaamt Yaël.

Informatie

Het is voor de wandelgroepen, sportinstuiven en sport- en spellessen niet nodig om je van te voren aan te melden. Kom gewoon langs en doe mee. De instuiven zijn gratis. Voor de overige lessen vragen we een eigen bijdrage van € 1,50 tot € 2,50, afhankelijk per les. Bekijk ons complete zomeraanbod inclusief de details onder het activiteitenoverzicht. Neem bij vragen contact op via haarlemmermeer@teamsportservice.nl of 023 – 205 55 00.