HomeNieuwsZilver en brons voor Aalsmeerse sportkantines

Zilver en brons voor Aalsmeerse sportkantines

Zeilschool Aalsmeer en Tennisvereniging All Out zetten zich in voor een sportieve omgeving waar gezonder eten gemakkelijk is en waar het drinken van water wordt aangemoedigd. Daarom beloonden wethouder Wilma Alink en Team Sportservice Aalsmeer hen met een Team:Fit-certificaat voor het behalen van de zilveren en bronzen kantine.

Op zaterdag 29 juni 2019 ontving All Inn Horeca van Tennisvereniging All Out het bronzen certificaat. Dit betekent dat de kantine voldoet aan de basis: het aanbieden en presenteren van betere keuzes op opvallende plaatsen in de automaten en bij de kassa.

Zeilschool Aalsmeer nam op zondag 30 juni 2019 het zilveren certificaat in ontvangst. Zij hebben het afgelopen jaar mooie stappen gezet. Zo bestaat bijvoorbeeld het aanbod voor minstens 80% uit betere keuzes en bieden ze groente en fruit aan. Beide verenigingen vinden het belangrijk dat het aanbod en de uitstraling in het clubhuis (en in hun automaten) gezonder is.

Wethouder Wilma Alink: “Aalsmeer is een JOGG-gemeente, wat staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Samen met andere partijen in de wijk zetten wij ons in voor meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Ik vind het belangrijk dat we bij sportverenigingen, waar veel kinderen komen, een gezonde omgeving creëren. De vereniging mag trots zijn op dit resultaat.”

Gezond eten en bewegen

JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Aalsmeer zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk, aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Team Sportservice Aalsmeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. De initiatieven dragen bij aan een gezondere jeugd door een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen.