HomeNieuwsVolop inspiratie tijdens sportcafé Aalsmeer 

Volop inspiratie tijdens sportcafé Aalsmeer 

Op maandagavond 9 oktober werd voor de 2e keer dit jaar het Sportcafé  georganiseerd, met deze keer FC Aalsmeer als gastheer. Er werd ingegaan op het vernieuwde sportakkoord en er was een inspiratiesessie van Job van Eunen over de “gelukkige vereniging.  

De avond begon met een uitleg over het vernieuwde Sportakkoord. Doel van dit Sportakkoord is het versterken van sportverenigingen, het in beweging brengen van meer inwoners van Aalsmeer en meer betekenis geven aan bewegen. Heb jij beweeginitiatieven die aansluiten op deze doelstellingen dan kun je een geldbijdrage vragen om dit initiatief te realiseren. Kijk op de website Aalsmeer Actief voor meer informatie.  

Job van Eunen (co-auteur van het boek “De gelukkig vereniging”), nam de aanwezige verenigingen mee in een inspirerend verhaal hoe een vereniging gelukkiger wordt. Aan de hand van verschillende modellen legde Van Eunen uit dat het belangrijk is om samen de vereniging te zijn, dit op een gelijkwaardige manier vorm te geven en dit in een sociaal veilige omgeving te doen. Hij motiveerde de aanwezigen om na te denken over hoe dit bij hun vereniging gerealiseerd kan worden. Het sportcafé was een waardevolle bijeenkomst dat leidt naar (nog) meer gelukkige verenigingen in de gemeente Aalsmeer.