HomeNieuwsVolop inspiratie tijdens het Sportcafé 2023

Volop inspiratie tijdens het Sportcafé 2023

Team Sportservice Aalsmeer nodigt verenigingsbestuurders, trainers/coaches en vrijwilligers van sportorganisaties uit voor het Sportcafé op maandag 9 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. Een avond vol informatie en inspiratie op het sportpark bij FC Aalsmeer, Beethovenlaan 120 in Aalsmeer.  Onderwerpen die aan bod komen zijn het Sportakkoord 2023 en een inspiratiesessie van Jop van Eunen over ‘De gelukkige vereniging’.

Het Sportcafé is in eerste instantie gericht op verenigingen en andere sportorganisaties, maar iedereen die geïnteresseerd is in het Sportakkoord 2023, het aanvragen van Sportakkoord Services of het belang van ledenbetrokkenheid binnen een (sport)vereniging is van harte uitgenodigd. Aanmelden kan via de website van Team Sportservice Aalsmeer: https://jouw.teamsportservice.nl/aalsmeer/sportcafe-2023/

Sportakkoord Aalsmeer Actief

Sportverenigingen, beweegaanbieders, dorpsbelangen en buurtverenigingen kunnen, vanuit het Sportakkoord, een financiële bijdrage krijgen voor een goed plan, gericht op het in beweging krijgen of houden van inwoners. De nieuwe sport- en preventie coördinator Micha Hoogewoud geeft een toelichting op het herijkte Sportakkoord 2023 en op welke manier een aanvraag hiervoor kan worden gedaan. Aansluitend daarop geeft Jens van der Kerk, adviseur lokale sport, een toelichting het aanvragen van de verschillende Sportakkoord Services. Sportclubs kunnen opleidingen, workshops, begeleidingstrajecten en inspiratiesessies aanvragen tegen een zeer sterk gereduceerd tarief. Of zelfs helemaal gratis. Deze services voor bestuursleden, trainers en commissieleden zijn gericht op thema’s als ledenbinding, vrijwilligersbeleid, betrokkenheid van de jeugd, sociale veiligheid , besturen en pedagogische begeleiding van trainers/coaches en maken de club vitaler en toekomstbestendiger.

 

De Gelukkige Vereniging

Als laatste neemt Job van Eunen aanwezigen mee in de wereld van de gelukkige vereniging. Hij laat bestuurders op verrassende en enigszins chaotische wijze naar hun vereniging kijken. Gedragen leden van verenigingen zich als consument en zijn ze maar weinig betrokken? Job van Eunen, schrijver van het boek ‘de gelukkige vereniging – het geheim van trotse leden’,  deelt zijn visie hoe (sport)verenigingen gelukkiger worden, omdat leden zich gedragen als trotse eigenaar in plaats van kritische consument.

Iedereen die sport en bewegen belangrijk vindt is op 9 oktober van harte welkom bij FC Aalsmeer en om 19.30 uur begint het programma. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van Team Sportservice. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Micha Hoogewoud via mhoogewoud@teamsportservice.nl