HomeNieuwsViering 15-jarig bestaan Samenwerkingsverband Aangepast Sporten

Viering 15-jarig bestaan Samenwerkingsverband Aangepast Sporten

Het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten bestaat 15 jaar! Dat wordt op 10 oktober 2019, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, gevierd met een bijeenkomst voor leden van de gemeenteraad, collegeleden, medewerkers van de gemeente en overige relaties van Team Sportservice en Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH).

De afgelopen 14 jaar zette de regiocoördinator Aangepast Sporten zich in om de sportparticipatie onder mensen met een beperking te verhogen. En met succes; in bijna 15 jaar is het aangepast sportaanbod gegroeid van 44 naar ruim 160 activiteiten. “De sportdeelname van mensen met een beperking loopt helaas ook in deze regio nog steeds achter ten opzichte van inwoners zonder beperking. Het is van belang dat verschillende partijen zich hard maken voor een inclusief beleid en inzetten op sportmogelijkheden voor elke inwoner”, kaart regiocoördinator Wout Werker aan.

Samenwerkingsverband Aangepast Sporten (SAS) in de regio Amstel & Meerlanden staat voor een regionale samenwerking om het sportaanbod voor mensen met een beperking te optimaliseren en stimuleren. Het SAS wordt uitgevoerd door Team Sportservice en bestaat uit de deelnemende gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder Amstel en Uithoorn.

Tijdens de bijeenkomst gaan de deelnemers aan de slag met rolstoelvaardigheid en een sport voor mensen met een visuele beperking. Daarnaast zijn er verschillende presentaties. Het doel is onder andere om aandacht te vragen voor de sportdeelname van mensen met een beperking en een inclusief sportbeleid en om de deelnemers te inspireren en informeren. Het thema van de Week van de Toegankelijkheid dit jaar is ‘Lekker Vrij: doen wat je zelf wilt’.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over het aangepast sporten in de regio of over de rol van de regiocoördinator Aangepast Sporten? Neem dan contact op met Wout Werker via 023 -205 55 14 of e-mail. Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer is te bereiken via 023-56 98 881 of e-mail.