HomeNieuwsVan 0 tot 100, iedereen welkom bij de Sportfair Aalsmeer

Van 0 tot 100, iedereen welkom bij de Sportfair Aalsmeer

Zaterdag 25 september organiseert Team Sportservice Aalsmeer samen met de Aalsmeerse sportverenigingen en sportclubs de Sportfair Aalsmeer. Tijdens de Sportfair Aalsmeer kunnen alle sportverenigingen en andere sportaanbieders laten zien hoe leuk het is om te sporten.

Anderhalf jaar lang was alles anders

De afgelopen anderhalf jaar was alles anders voor de inwoners en sportorganisaties van de gemeente Aalsmeer. Verenigingen en sportclubs zijn naar hun beste mogelijkheden door blijven draaien om de Aalsmeerders en Kudelstaarters fit door een periode van veel binnen zitten heen te helpen. Ondanks de enorme inzet van vrijwilligers en sportondernemers zijn over het grote geheel helaas maar deels ook begrijpelijk de ledenaantallen gedaald.

Aalsmeer en Kudelstaart komen weer in beweging

Tijdens de Sportfair Aalsmeer kunnen alle verenigingen en commerciële sportaanbieders hun sport- of beweegactiviteiten laten zien en vooral ervaren. Het doel is dat inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart ervaren welke mooie verenigingen en clubs er in de gemeente zijn. “Er is enorm veel en gevarieerd sport- en beweegaanbod“, aldus René Romeijn, Buurtsportcoach bij Team Sportservice Aalsmeer. “In Aalsmeer is voor elk wat wils: van peutergym voor de allerjongsten tot rollatorwandelen voor de wat oudere inwoner en alles wat daartussen zit.” Volgens Romeijn heeft de achterliggende periode aangetoond hoe belangrijk het sociale aspect van sport voor veel mensen is. En juist daar ligt de kracht van verenigingen en sportclubs. Door hen tijdens de Sportfair Aalsmeer een podium te geven, is de hoop dat de inwoners en sportaanbieders van Aalsmeer en Kudelstaart elkaar weer weten te vinden. De Sportfair Aalsmeer mikt op een kickstart voor sport en bewegen in de gemeente Aalsmeer.

Nationale Sportweek

De Sportfair Aalsmeer wordt georganiseerd tijdens de Nationale Sportweek (17 t/m 26 september). In deze week gaat het vooral om zo veel mogelijk mensen te inspireren om een leven lang te genieten van plezier van sport. Romeijn: “Tijdens de Sportfair Aalsmeer zou het mooi zijn als zoveel mogelijk sportverenigingen en sportclubs uit Aalsmeer en Kudelstaart deze inspiratie kunnen geven aan alle inwoners!”.

Aanmelden of meer informatie

Alle sport- en beweegaanbieders in Aalsmeer en Kudelstaart, dus verenigingen, stichtingen en ook (semi)commerciële organisaties kunnen deelnemen aan de Sportfair Aalsmeer. De locatie is sporthal De Bloemhof en de tijd is van 11-13 uur op zaterdag 25 september.

Direct aanmelden

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met René Romeijn, buurtsportcoach Team Sportservice Aalsmeer:  rromeijn@teamsportservice.nl.