HomeNieuwsStap je Fit! in de Nationale Sportweek

Stap je Fit! in de Nationale Sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek (van 15 t/m 24 september) doen meer dan de helft van alle groep 5 leerlingen in Aalsmeer en Kudelstaart mee aan de actie Stap je Fit! De afgelopen week hebben alle deelnemende scholen voor elke leerling een stappenteller ontvangen. Op vrijdag 15 september begint de actieweek. Tijdens de Stap je Fit! week zetten alle deelnemende leerlingen zoveel mogelijk stappen.

“Door middel van de stappentellers stimuleren we het bewegen op een plezierige manier. Dit kan al heel eenvoudig door bewegend naar school te komen”,  vertelt JOGG regisseur Micha Hoogewoud van Team Sportservice Aalsmeer. “Daarnaast creëren we met deze actie een bewustwording van het belang van bewegen. Alle scholen kunnen, door gezamelijk zoveel mogelijk stappen te zetten, een gezonde en sportieve prijs winnen voor de hele klas”.

Op 22 september worden alle stappen geteld en is bekend hoeveel stappen er door alle leerlingen zijn gezet in 1 week. De Stap je Fit! actie wordt mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, al jaren een vaste partner van JOGG Aalsmeer.

De Stap je Fit! actie is tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. In deze sportieve week wordt er extra aandacht besteed aan hoe belangrijk en leuk bewegen is. “Zoek de sport die bij je past” is dit jaar het thema van de Nationale Sportweek. Dit kan in Aalsmeer sinds kort via de nieuwe site www.aalsmeeractief.nl waarop een groot deel van het sportieve aanbod in de gemeente Aalsmeer is te vinden. Veel plezier met kiezen!