HomeNieuwsStap je Fit! actie

Stap je Fit! actie

In de Nationale Sportweek deden bijna alle leerlingen van de groepen 5 in Aalsmeer en Kudelstaart mee aan de Stap je Fit! actie. JOGG Aalsmeer en haar partner Zorg en Zekerheid trakteerden ze op een nieuwe stappenteller. Gedurende de Nationale Sportweek gingen de leerlingen op pad om zoveel mogelijk stappen te zetten. En wat een succes, want in totaal hebben al deze leerlingen meer dan 12 miljoen stappen gezet. Echt een super prestatie.

Tijdens de schooldag rondjes lopen om de school, extra bewegen door te dansen tussen de lessen door of even iets halen voor de leerkracht. Maar ook buiten schooltijd werden extra rondjes gelopen met de hond, hielpen de kinderen met afruimen van de tafel of gingen ze een keer extra naar zolder om iets op te halen.

Smootiebike voor alle scholen

De actie was zo succesvol dat de leerlingen een extra cadeau kregen. Naast het mogen houden van de stappentellers krijgt elke school voor 1 dag de beschikking over 2 smoothiebikes. Hiermee kunnen de leerlingen zelf (fietsend) een overheerlijke smoothie maken. Meester Maarten van de Jozefschool kreeg uit handen van buurtsportcoach René Remeijn als eerste een tegoedbon uitgereikt.

De actie is voorbij, maar natuurlijk kunnen de kinderen de stappentellers nog steeds gebruiken. JOGG Aalsmeer ze veel beweegplezier!