HomeNieuwsSportverenigingen en het coronavirus

Sportverenigingen en het coronavirus

Het coronavirus bezorgt menig verenigingsbestuurder flink wat kopzorgen. Hoe hou je de club overeind, nu door de maatregelen de inkomsten stagneren, maar de meeste kosten doorlopen? Team Sportservice zet de belangrijkste tips voor sportverenigingen op een rij. Neem bij vragen contact op met onze verenigingsondersteuner Wouter van der Vegt.

Het virus

Volg de ontwikkelingen rond het coronavirus en de overheidsmaatregelen via het RIVM.

Noodfonds sport

De sport heeft de gemeenten en het kabinet opgeroepen om een noodfonds in te richten. Dit is momenteel nog niet gerealiseerd, maar men verwacht eind deze week duidelijkheid. Lees hierover meer in een bericht van NOC*NSF en in een bericht van VSG.

Noodloket van het ministerie van Economische Zaken

Op 26 maart is besloten dat ook sportverenigingen en -stichtingen via het Noodloket een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000,- euro kunnen ontvangen. Lees hier over de aanvraagprocedure

Verenigingen en de gemeente

Voor vragen over de rol van de gemeenten richting sportverenigingen kan u terecht op de website van de Vereniging Sport en Gemeenten.

Verloning personeel sportverenigingen

Heeft een vereniging vragen over het verlonen van medewerkers in relatie tot het coronavirus? Dan kunnen zij hier meer over vinden via onze collega’s van Sportkader Nederland.

Contributie

De inning van contributie bij de leden mag gewoon doorlopen. Ook al is de sportclub dicht voor sporten of trainingen. Lees hierover meer via Sportzaken Pro.

Algemene ledenvergadering

Veel verenigingen hebben in de komende weken een Algemene vergadering (ALV) gepland. Maar door het coronavirus is het voor verenigingen echter voorlopig niet mogelijk om bijeenkomsten en vergaderingen te organiseren. Lees hierover meer via Sport Knowhow XL

Uitstel bankaflossingen en opschorting afbouw borgstelling SWS

Ook de banken reageren op de financiële zorgen van sportverenigingen. Diverse banken bieden de mogelijkheid om de aflossingen voor een periode van zes maanden uit te stellen. SWS heeft deze banken inmiddels toegezegd om ook de afbouw van de borgstelling op te schorten voor die periode. Lees hierover meer via de website van Stichting Waarborgfonds Sport. Let op de aan-/afmeld deadline onder aan het bericht, dit verschilt per bank.

Communicatie

Inkomsten

We adviseren verenigingen om de balans op te maken van het verwachtte verlies en na te denken over inkomsten genererende acties. Ook wij zullen hier ons over buigen en clubs hier waar mogelijk bij ondersteunen!

Linktips

Samen de schouders er onder!

Als afsluiting nog een ludiek bericht, van een Fortuna Sittard supporter die compensatie eiste van zijn club. Dit om maar te laten blijken dat we met elkaar de schouders er onder moeten zetten!

“Beste Fortuna Sittard, ik ben seizoenkaarthouder en ik mis de laatste vier wedstrijden. Hoe zit het met de financiële compensatie”, schrijft de supporter op Twitter. “Begrijp me niet verkeerd: ik bespaar nu ongeveer veertig euro op benzine, bier en frikandellen. Op welke rekening kan ik dit overmaken?”