HomeNieuwsSjors Sportief en JOGG aanwezig bij Sport en Cultuur Event

Sjors Sportief en JOGG aanwezig bij Sport en Cultuur Event

Op zondag 10 april werd voor de eerste keer het Sport en Cultuur Event bij zwembad de Waterlelie georganiseerd. Dit event georganiseerd door Cultuurpunt Aalsmeer, Teamsportservice Aalsmeer en de ESA bood aan alle aanbieders van sport en cultuur in de gemeente Aalsmeer een mooi platform om zich te presenteren aan alle inwoners.

Fruitwater proeven bij de JOGG Waterbar

Naast vele activiteiten was er ook aandacht voor een gezonde leefstijl vanuit JOGG Aalsmeer. Bij de JOGG waterbar kon je water met een (fruit)smaakje proeven. Dat dit erg in de smaak viel, bleek wel uit de drukte bij de waterbar. Met dank aan alle Albert Heijn filialen in Aalsmeer en Kudelstaart. Al jaren zet JOGG Aalsmeer zich in voor een gezonde omgeving voor de jongeren in Aalsmeer. Ook de gezonde sportkantine hoort hierbij. Er zijn zelfs al een paar gezonde sportkantines in de gemeente Aalsmeer gerealiseerd. Ook de komende jaren zal JOGG Aalsmeer zich inzetten voor deze gezonde (sport)omgeving. Dit doen ze samen met alle JOGG-partners in de gemeente Aalsmeer: Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, GGD Amsterdam en Teamsportservice Aalsmeer.

Sjors Sportief bezocht het Sport en Cultuur Event

Sjors kon uiteraard niet ontbreken op het sportieve event. Hij sportte lekker mee met alle activiteiten en ging op de foto met aanwezige kinderen! Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Team Sportservice Aalsmeer en Cultuurpunt Aalsmeer in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Samen met deze partners is een “Sjorsboekje” gemaakt waar alle activiteiten in staan. Deze boekjes zijn afgelopen januari uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen in Aalsmeer en Kudelstaart. In de afgelopen maanden hebben al meer dan 600 kinderen gebruik gemaakt van al het mooie sport- en cultuuraanbod in de gemeente Aalsmeer.

Micha Hoogewoud, projectcoördinator: “Zowel Team Sportservice als gemeente Aalsmeer vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden. En in de meeste gevallen is het nog gratis ook.” Ook de komende maanden is er nog de mogelijkheid om mee te doen aan het aanbod van Sjors Sportief/Creatief! Hoogewoud: “Alle basisschoolleerlingen hebben al het “Sjorsboekje” ontvangen, maar op www.teamsportservice.nl/aalsmeer is ook de digitale versie nog te vinden. Inschrijven voor de activiteiten kan via de website www.noordhollandactief.nl.