HomeNieuwsOp water en fruit lopen kinderen in Aalsmeer de Avond4daagse uit!

Op water en fruit lopen kinderen in Aalsmeer de Avond4daagse uit!

Maandag 12 juni start de Avond4daagse. JOGG Aalsmeer is erg blij dat veel leerlingen van Aalsmeerse basisscholen wederom mee zullen lopen en vier dagen achter elkaar in beweging zijn. Naast dat wandelen natuurlijk al heel gezond is, kan de Avondvierdaagse nóg gezonder worden. Hoe? Met water en fruit. Want met water en fruit loop je gezond de vierdaagse uit!

Dit jaar helpt Albert Heijn de Avond4vierdaagse tot een leuk en gezond beweegfestijn te maken. In Aalsmeer delen medewerkers van Albert Heijn tijdens de loop water en fruit uit. In Kudelstaart wordt op maandag met sponsoring van AH Kudelstaart fruit uitgedeeld en Sportservice zorgt dat de JOGG watertonnen klaar staan om water te tappen. Samen met de partners van JOGG Aalsmeer willen wij kinderen stimuleren voor water en fruit te kiezen!

Selfieactie met water of fruit

Om de kinderen te stimuleren te kiezen voor water en fruit organiseert Sportservice een speciale selfieactie. Het is aan de kinderen om een zo’n leuk mogelijke selfie te maken tijdens het lopen. Het stuk fruit of het flesje water moet op de foto goed zichtbaar zijn. De foto kunnen ze plaatsen op de Facebookpagina van Sportservice Aalsmeer en 16 juni wordt hier bekend gemaakt wie een er met een toffe prijs vandoor gaat.  

Jongeren Op Gezond Gewicht in Aalsmeer

Het in beweging brengen van kinderen en hun ouders tijdens de Avond4daagse sluit goed aan bij de JOGG-aanpak in Aalsmeer. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk en aantrekkelijk te maken. Niet eenmalig, maar als blijvend onderdeel van een langdurige aanpak. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Sportservice Aalsmeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. Inzet is om een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen. Gezamenlijk maken zij de gezonde keus normaal in Aalsmeer. www.aalsmeer.nl/jogg