HomeNieuwsNationale Diabetes Challenge in Kudelstaart

Nationale Diabetes Challenge in Kudelstaart

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een wandelevenement, bedoeld om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren.

Het doel is om vanaf mei in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Deze wandelingen worden begeleid door Sportservice Aalsmeer. Tijdens de vierdaagse komen alle deelnemers samen op Sportcentrum Papendal om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival. De deelnemers hebben de keuze om 5, 10, 15 of zelfs 20 km te wandelen.
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2016 bracht de NDC ruim 2600 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud Olympisch volleybalkampioen wil dat aantal dit jaar verdubbelen.
Kosten voor dit project zijn € 30,- en hiervoor krijgen de deelnemers wekelijks een wandeltraining, elke dinsdagavond vanaf Fysio&Fitness Kudelstaart (Kudelstaartseweg 247, Kudelstaart) van 19.00 uur tot 20.00 uur. Eventueel kan ook meegewandeld worden met de bestaande wandelgroepen van Sportservice Aalsmeer op maandag- en vrijdagmorgen. Aanmelden kan nog steeds, uiteraard zijn mensen die geen diabetes hebben ook welkom.
Meer informatie of meedoen? Kijk op de webstie van NDC of neem contact op met Tom Schutte van Sportservice Aalsmeer (06 3979 0182) .
Op 20 april heeft Fysio&Fitness Kudelstaart Aalsmeer een informatieavond georganiseerd over de Nationale Diabetes Challenge (NDC) in de Mijnsheerlijkheid in Kudelstaart. hierbij waren 30 mensen aanwezig om zich voor te laten lichten over Diabetes en de NDC.
Tijdens deze avond op 20 april zijn diverse sprekers aan het woord geweest over het belang van bewegen en wat dit met je doet als je Diabetes hebt. Zo was Ron Schiedon aan het woord over de voet en voornamelijk de juiste schoeisel voor wandelen, was Frans Göbel (huisarts) aan het woord over diabetes, vertelde Albert Dercksen over wat bewegen met je doet en vertelde Laura van de Voedietiste praktijk als diëtiste over voeding.
De deelnemers zijn tevens volledig ingelicht over de NDC. Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op de website.