HomeNieuwsMeld je aan voor gratis beweegpakket voor kinderen

Meld je aan voor gratis beweegpakket voor kinderen

Team Sportservice Aalsmeer roept gezinnen op om zich aan te melden voor een gratis beweegpakket voor kinderen. Deze pakketten zijn alleen voor gezinnen die het afgelopen jaar een aanvraag deden bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven* via onderstaande button.

*De inschrijving wordt eerst gecontroleerd door het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zij bepalen wie aanspraak maakt op het beweegpakket.

Blijven bewegen tijdens corona

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus volgen veel kinderen op dit moment thuis onderwijs. Ook lichamelijke opvoeding is onderdeel van het onderwijs en wordt nu in de woonkamer of tuin gedaan. Het gebruik van verschillend sport- en spelmateriaal is hierbij belangrijk, maar niet elk gezin heeft hiervoor de middelen.

Ballen, stoepkrijt en knikkers

De pakketten bestaan uit allerlei spelmaterialen, zoals knikkers met knikkerpot, stoepkrijg, springtouw, bal, bidon, fruitbakje, potloden en kleine spelletjes. De materialen zijn handig voor de gymles op school, maar natuurlijk ook om thuis of in de tuin te spelen.

Online beweeglessen

Team Sportservice zendt ook wekelijks verschillende online lessen uit via Facebook en YouTube. In deze lessen kunnen kinderen en volwassenen meedoen met de docent. Zo maken ze het thuis in beweging blijven leuk en laagdrempelig. Beweeg mee!

Met dank aan

De gratis beweegpakketten zijn mogelijk gemaakt door Team Sportservice Aalsmeer, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Gemeente Aalsmeer, Buurtwerk, GGD, Cultuurpunt, JOGG, Green Park Handbal Aalsmeer, Clubkledingwinkel en Albert Heijn Praamplein.