HomeNieuwsMeer dan 150 leerlingen actief op de Wintersport Experience

Meer dan 150 leerlingen actief op de Wintersport Experience

Op vrijdag 10 februari hebben meer dan 150 leerlingen van de Oosteinderschool kennisgemaakt met wintersport, maar dan in de gymzaal. De Oosteinderschool won de Wintersport Experience met de prijsvraag die eind 2022 was georganiseerd door Team Sportservice Aalsmeer. De Wintersport Experience werd georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging.

De Wintersport Experience is een uitdagend programma waarbij de NSkiV wintersport naar de sporthal toehaalt. Bij de Wintersport Experience maken kinderen kennis met verschillende wintersporten. Met behulp van simulatoren, videogames, skimatten en lasergeweren ervaren kinderen hoe het is om te skiën, snowboarden, langlaufen en freestyle snowboarden. De Wintersport Experience zorgt voor een leuke sportdag op school waarbij de kinderen kennis maken met wintersport.

De kinderen van de groepen 6 t/m 8 waren erg enthousiast en actief bezig tijdens deze Wintersport Experience. Micha Hoogewoud (Team Sportservice Aalsmeer): “Het is super mooi dat door deze prijsvraag de kinderen op een laagdrempelige manier kennis hebben gemaakt met deze wintersporten. Het zijn toch sporten die de meeste kinderen normaal niet zouden doen.”