HomeNieuwsKinderraad zet zich in voor inclusieve speeltuinen en schoolpleinen

Kinderraad zet zich in voor inclusieve speeltuinen en schoolpleinen

Een van de speerpunten van de kinderraad van Aalsmeer dit jaar is inclusievere speeltuinen in de gemeente. Natuurlijk kun je alleen praten over speeltuinen, maar het is veel effectiever om eerst zelf te ervaren hoe het is om met een beperking te spelen in een speeltuin of op een schoolplein. Daarom ging de kinderraad op 15 maart naar het schoolplein van basisschool Samen Een.

Op het basketbalveld konden de kinderen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. En natuurlijk werd er ook een partijtje rolstoelbasketbal gespeeld. Ook gingen de kinderen in tweetallen op pad en liepen geblindoekt over het schoolplein. De een had een blinddoek om en de ander begeleidde zodat er geen ongelukken konden gebeuren.

De kinderen vonden het een leerzame middag en hebben een nu veel beter beeld wat voor belemmeringen een beperking geeft op een schoolplein of in een speeltuin. Dit schooljaar zal de inclusieve speeltuin nog vaker onder de aandacht worden gebracht o.a. tijdens de nationale buitenspeeldag op woensdag 14 juni!