HomeNieuwsJOGG reikt eerste snackboxje uit bij 3,9 jaar consult Aalsmeer

JOGG reikt eerste snackboxje uit bij 3,9 jaar consult Aalsmeer

Op vrijdag 8 maart 2019 reikte JOGG-Aalsmeer het eerste snackboxje voor 3,9-jarigen uit bij het consultatiebureau. Het snackboxje is een extra stimulans voor ouders om kinderen meer groente te laten eten, bijvoorbeeld ook als ze op 4-jarige leeftijd naar de basisschool gaan. Het snackboxje is een initiatief van de samenwerkende partners van JOGG-Aalsmeer.

Met de campagne ‘Groente… zet je tanden erin’ vragen partners van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) in gemeente Aalsmeer aandacht van ouders en verzorgers om hun kinderen meer groente te laten eten. Groente eten is goed voor de gezondheid van kinderen. Door middel van het snackboxje is het ook makkelijk voor kinderen om snackgroente mee naar school te nemen en zo een gezond 10-uurtje te eten. Naast het snackboxje ontvangen de kinderen ook een kleurplaat met het thema ‘Groente… zet je tanden erin’ en een JOGG-bidon om het drinken van water te stimuleren.

In de gemeente Aalsmeer werken JOGG-partners Stichting Zorg en Zekerheid, Levarht, Albert Heijn, GGD Amsterdam en Team Sportservice Aalsmeer samen om de jeugd gezonder te krijgen. Hierbij focussen alle partijen op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om eten, drinken en een gezonde leefstijl: of ze genoeg bewegen; het 10-uurtje op school; wat ze zien in de media en of er iets gezonds te vinden is in de lokale kantine op school of bij de sportvereniging.