HomeNieuwsJOGG box bij Solidoe

JOGG box bij Solidoe

Sportservice Aalsmeer kwam begin juli de JOGG buitenspeelbox en buitenspeelkaarten introduceren bij het personeel en de kinderen van kinderopvang Solidoe VZOD in Kudelstaart.

Na het voorbereidingstraject en de leuke inspirerende workshop met het hele team van Solidoe was iedereen blij dat de JOGG box er eindelijk was!

Het werd een sportieve middag waarin iedereen aan de slag ging met de JOGG box vol met leuk uitdagend sport- en spelmateriaal en de map met de buitenspeelkaarten. De kinderen wilden niet meer naar huis! Het belooft een zomervakantie vol met sport- en spelactiviteiten te worden bij kinderopvang Solidoe. Dinsdag 11 juli was Sportservice Aalsmeer bij Solidoe de Rietpluim in Kudelstaart om daar ook een feestje te bouwen bij het introduceren van de JOGG box.
Dankzij sponsoring door Zorg en Zekerheid kunnen scholen in Aalsmeer een JOGG box en speelpleinkaarten aanvragen om het buitenspelen op en rond school of kinderopvang een gezonde boost te geven. Hierdoor kan de school/kinderopvang kinderen stimuleren meer te bewegen en buiten te spelen. De JOGG box is onderdeel van het traject van schoolplein naar beweegplein.

In het voorbereidingstraject is veel aandacht besteed aan beleid en visie op buitenspelen in samenwerking met Sportservice Aalsmeer en een werkgroep van docenten, vakleerkrachten LO en soms ook ouders.

Wie interesse heeft in het traject van schoolplein naar beweegplein, kan contact opnemen met JOGG Aalsmeer.