HomeNieuwsJOGG Aalsmeer aanwezig tijdens schoolvoetbaltoernooi

JOGG Aalsmeer aanwezig tijdens schoolvoetbaltoernooi

Drie jaar lang was het niet mogelijk, maar eindelijk was er weer een schoolvoetbaltoernooi voor alle kinderen uit groep 3 t/m 8 in Aalsmeer en Kudelstaart. RKDES was dit jaar de organiserende vereniging. Het was een mooie week waarin alle kinderen lekker hebben gevoetbald.

Aalsmeer is een JOGG gemeente. Hierin werken we aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. We maken plekken waar kinderen veel komen gezonder. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. JOGG kon dus niet ontbreken tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Tussen de wedstrijden door genoten de kinderen van overheerlijk groente en fruit. Dit fruit was geregeld door JOGG Aalsmeer in samenwerking met haar vaste partners Zorg en Zekerheid en alle Albert Heijn supermarkten in Aalsmeer en Kudelstaart. Dankzij de vrijwilligers van de scholen is alles netjes geschild, zodat het voor de kinderen makkelijk was om op te eten. 

Naast het eten van groente en fruit promoot JOGG ook het drinken van water. Tijdens het voetbaltoernooi was ook regelmatig de waterbar aanwezig. Kannen vol met ‘normaal’ water maar ook water gemengd met groente en fruit als komkommer, munt, aardbeien en frambozen. Hierdoor krijgt het water een heerlijke smaak. Een heerlijke verfrissing tijdens deze warme dagen.

We moeten nog een jaar wachten, maar JOGG Aalsmeer kijkt nu al uit naar het volgende schoolvoetbaltoernooi in juni 2023, dan bij FC Aalsmeer!