HomeNieuwsGezonde leefstijl belangrijk thema bij aftrap schoolvoetbaltoernooi

Gezonde leefstijl belangrijk thema bij aftrap schoolvoetbaltoernooi

Op maandag 17 juni gaf Burgemeester Gido Oude Kotte samen met kinderburgemeester Hannah Fokkema de aftrap van het schoolvoetbaltoernooi 2019. Dit gebeurde op het hoofdveld van FC Aalsmeer. De ondertekening van het JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) contract voor het verlengen van de succesvolle samenwerking, ging hieraan vooraf.

Gezonde leefstijl

Basisschoolleerlingen en hun ouders uit Aalsmeer en Kudelstaart waren in grote getalen aanwezig. Een mooi moment om het belang van bewegen, waterdrinken en voldoende groente en fruit eten nog eens extra te benadrukken. En gezonde leefstijl wordt in Aalsmeer ondersteund vanuit de JOGG-aanpak: drink water, eet groente en fruit, beweeg veel en voel je beter! Ook kinderburgmeester Hannah Fokkema kiest voor gezond. Zij zegt: ”ik wil scoren dus ik eet fruit en drink water!”

Verlenging samenwerking

AH Kudelstaart, AH Praamplein, AH Poldermeesterplein en Levarht ondersteunen de JOGG-aanpak. Arjan Levarht van Levarht (internationale groente- en fruithandel) en Jose Verlaan namens de Albert Heijn’s uit Aalsmeer en Kudelstaart, zijn lokale ondernemers die vanuit de JOGG-aanpak samenwerken met de gemeente en Team Sportservice om kinderen in Aalsmeer een gezonde keuze te bieden. Bij evenementen voor kinderen en jongeren in Aalsmeer die een gezonde leefstijl bevorderen, ondersteunen zij deze activiteiten met gezonde groente- en fruitsnacks. Denk hierbij aan schoolsporttoernooien, sportdagen op school, kinderopvang en de avondvierdaagse.

De bij JOGG betrokken wethouders Robbert-Jan van Duijn (jeugd) en Wilma Alink (zorg en gezondheid) zijn erg blij met de inzet van de lokale ondernemers Albert Heijn en Levarht. Mede namens hen ondertekende burgemeester Gido Oude Kotte de verlenging van de samenwerking. De gemeente is ook blij dat de JOGG-samenwerking zo succesvol is dat het nu verlengd wordt. Samen er voor zorgen dat een gezonde keus normaal is in Aalsmeer.

Jongeren Op Gezond Gewicht

JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Aalsmeer zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk, aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Team Sportservice Aalsmeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. De initiatieven dragen bij aan een gezondere jeugd door een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen.