HomeNieuwsBurgemeester opent Schoolvoetbaltoernooi

Burgemeester opent Schoolvoetbaltoernooi

Op maandag 17 juni 2019 opent burgemeester Gido Oude Kotte het jaarlijkse Schoolvoetbaltoernooi bij FC Aalsmeer. “Naast voetbal staat water drinken, gezond eten en veel bewegen centraal”, zegt JOGG-coördinator Mariëlle Splinter van Team Sportservice Aalsmeer.

Gezond eten en drinken bevorderen de prestaties tijdens het sporten en bewegen. Albert Heijn en Levarht, beide partners van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), bieden gratis water, groente en fruit aan voor de deelnemers. Burgemeester Gido Oude Kotte opent het Schoolvoetbaltoernooi en brengt tevens de vernieuwde samenwerking van Albert Heijn en Levarth als JOGG-partners onder de aandacht. Ook kinderburgemeester Hannah Fokkema kiest gezond: “Ik wil scoren dus ik eet fruit en drink water!”

Het Schoolvoetbaltoernooi is een terugkerend evenement voor alle scholen in Aalsmeer. Maandag 17 juni 2019 is om 18.00 uur de aftrap. De laatste toernooidag is op vrijdag 22 juni 2019. Het Schoolvoetbaltoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Jongeren Op Gezond Gewicht.

Jongeren Op Gezond Gewicht

JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) Aalsmeer zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren makkelijk, aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Aalsmeer is een JOGG-gemeente en draagt samen met Team Sportservice Aalsmeer, GGD Amsterdam, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, Albert Heijn, Levarht en andere lokale partijen bij aan de JOGG-aanpak in Aalsmeer. Onze initiatieven dragen bij aan een gezondere jeugd door een gezonde leefstijl bij kinderen en hun ouders/verzorgers te bevorderen.