Home » Kerst in Japan

Kerst in Japan

Kerst? Huh? Wat? Nee hoor, daar doen ze in Japan niet aan. Daar werken ze eerste én tweede kerstdag gewoon door. Toch is kerstmis wel populair in dit oosterse land. Waar wij een kalkoen op tafel toveren, rennen de Japanners op kerstavond massaal naar de KFC. Wij schotelen je op deze pagina een gezondere variant voor.

Kentucky met kerstmis

De Amerikaanse fastfoodketen lanceerde in de jaren zeventig zo’n sterke kerstcampagne, dat veel Japanse KFC’s sindsdien steevast ieder jaar volgeboekt zijn. Hun motto is niet ‘vrolijk kerstmis’, maar ‘Kurisumasu ni wa kentakkii!’ oftewel ‘Kentucky met kerstmis!’ Fried chicken dus op de dis in Japan.

Wij schotelen je een gezondere variant voor

Nu is fried chicken niet de meest gezonde maaltijd om op tafel te zetten. Het is gefrituurd, dus vet. De krokante laag bestaat daarnaast voor een groot deel uit suikers. Bij uitzondering kan dit wel, maar onze voorkeur gaat uit naar een gezondere variant van knapperige kip.

Wat heb je nodig voor 10 kipfingers?

  1. 2 grote kipfilets (liefst biologisch of 3-sterren)
  2. 2 eieren
  3. 3 tl kerriepoeder
  4. 100 gram fijne, gedroogde kokosrasp

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier
  2. Snijd de kipfilet in lange dunne reepjes
  3. Kluts in een kommetje de eieren
  4. Haal de kipstukjes door het eimengsel
  5. Meng in een kom kerriepoeder met kokosrasp en paneer de kipstukjes met het kerrie-kokosmengsel
  6. Leg de kipfingers op de bakplaat en bak ze in 12-15 minuten gaar. Draai halverwege om

(bron: Foodie magazine, december 2015)

Wij wensen je メリークリスマス

Net als het eten is er wat betreft kerstversiering ook een duidelijke Amerikaanse invloed te zien in Japan. Kitscherige kerstballen, zwevende kerstmannen in de straten, over de top versierde en verlichte kerstbomen. Het is er allemaal. Maar uit religieuze overweging doen de Japanners het zeker niet. Nog niet één procent van de bevolking is namelijk christen. Daarom hebben ze er oorspronkelijk ook geen woord voor. En namen ze de term over uit het Engels: メリークリスマス (spreek uit: Merii Kurisumasu!)

Kijk hier om nog meer te weten te komen over kerst in Japan